O Nas

USTANOVITEV LETA 2016:

Mlado podjetje SIMA  Posredništvo in trgovina Matjaž Markelc s.p. . je začelo pisati svojo zgodbo poslovanja leta 2016 z namenom razširitve ponudbe motornih vozil na slovenskem trgu.

OBDOBJE MED LETOM 2016 TER 2018:

Poglavitni dejavnosti sta bili v začetku uvoz in prodaja motornih vozil, kasneje pa se je spekter prodajnih artiklov razširil tudi na večje projekte in s tem tudi na širše gospodarsko področje. Po prodajnih rezultatih in razširitvi lastnih ambicij, pa je ideja pripeljala do preoblikovanja ter dopolnitve poslovanja. V začetku smo bili osredotočeni na nakup artiklov pri slovenskih dobaviteljih in nadaljnjo prodajo v lastni trgovini, kasneje pa so se zaradi želje po novih izzivih, naše lovke usmerile tudi na tuji trg. Tako smo z nemškim podjetjem BLYSS-Trabsporttechnik GmbH iz Seesena sklenili partnersko pogodbo o sodelovanju za zastopanje in prodajo njihovih produktov na slovenskem tržišču.

Naše poslovanje se je tako prestrukturiralo in smo se od motornih vozil preusmerili na uvoz in prodajo avtomobilskih prikolic, kamionskih nadgradenj, rezervnih delov in tudi samih kamionov.

Smo mlado podjetje SIKAM d.o.o., ki je začelo pisati svojo zgodbo poslovanja leta 2016 z namenom razširitve ponudbe motornih vozil na slovenskem trgu.

LETO 2019

Po povratnih informacijah naših kupcev, smo zaradi ugoditve njihovih želja dopolnili svoj spekter ponudbe avtoprikolic ter sklenili sodelovanje še s podjetjem Martz Sp. z o.o. iz Poljske in GRAFIT – LIDER s.c. Zbigniew Grześkiewicz iz Poljske. Ker pa se je veliko strank obrnilo na nas s problemom pomanjkanja ponudbe vlečnih kljuk na tržišču, pa smo prišli na idejo, da bi jim ugodili tudi na tem področju.

Kmalu smo ugotovili, da za naše stranke to še ni vse, kar lahko ponudimo, smo začeli z iskanjem kakovostnega dobavitelja vlečnih kljuk. Začeli smo s sodelovanjem s priznanim italjanskim podjetjem UMBRA RIMORCHI s.r.l. Ker pa sama dobava vlečnih kljuk za stranke ni dovolj, smo se izurili tudi na področju montaže ter dejavnost montaže vlečnih kljuk uvedli kot novo dejavnost podjetja.

LETO 2020

Da bi se dobri glas hitro širil “v deveto vas”, pa smo se odločili, da v začetku leta 2020 odpremo tudi spletno trgovino za prodajo vlečnih kljuk in pripadajočega materiala.

Vlečne kljuke UMBRA RIMORCHI so znane po izjemno visoki kakovosti, od načrtovanja pa vse do same izdelave.

ZAKAJ SMO IZBRALI UMBRA RIMORCHI KOT NAŠEGA DOBAVITELJA

Umbra Rimorchi pri osnovanju ter izdelavi vlečnih kljuk uporablja najsodobnejše tehnologije. Pred izdelavo vlečnih kljuk sledi natančen postopek načrtovanja ter testiranja kakovosti. Najprej svoje izdelke oblikujejo s CAD  programom. Tudi sama struktura vsakega izdelka je preverjena in podvržena različnim analizam končnih elementov (modeli FEM) ter izdelavi končnega prototipa izdelka.

Med načrtovalnimi in proizvodnimi oddelki neprestano poteka dialog, kar njihovim tehnikom omogoča ustvarjanje novih izdelkov in izboljšanje že obstoječih. Njihov glavni cilj je iskanje novih materialov in novih proizvodnih procesov, ne da bi pri tem ogrožali kakovost, trdnost ter varnost izdelkov. Vsak prototip je pred izdelavo preverjen s strogim testiranjem in izdelan v skladu z predpisi EU.

Doseženi komercialni uspeh je postopoma prispeval k povečanju izvoznih dejavnosti podjetja, ki se danes ponaša tudi s pomembnimi sodelovanji v Evropi in drugod po svetu.

" was added to wishlist